Het succesverhaal van Stefanie

Mijn strijd tegen de kilo’s begon enkele jaren na de scheiding van mijn ouders (1996). Voordien was ik een kind met een normale tot zelfs fijne lichaamsbouw. Het emotionele eten en eten van ongezonde dingen werden een deel van mijn leven. Ik creëerde de gewoonte om -elke keer we bij onze vader waren- mij volledig te laten gaan. Mijn “chipsverslaving” werd jammer genoeg geboren. De zak moest steeds leeg, ongeacht hoe groot deze was… Ontbijten was voor mij ook niet weggelegd waardoor ik ’s avonds vaak nog op zoek was naar allerlei rotzooi. Aangezien mijn gewicht enkel maar toenam naarmate de jaren verstreken, stelde de huisarts voor om een operatie te overwegen. Ik was toen 16 jaar oud en absoluut niet te vinden voor een operatie, maar erkende het probleem eveneens, dus werd het tijd om professionele hulp te zoeken. Zo kwam ik terecht  bij een diëtiste.

“Put yourself at the top of your to-do list. Every single day. And the rest will fall into place.”

Mijn afvalrace kon starten, ik was gemotiveerd en laaiend enthousiast. Ik slaagde erin om op 6 maanden tijd 25 kilo af te vallen door op mijn voeding te letten en elke dag ongeveer een uur te fitnessen (crosstrainer). Helaas vonden de kilo’s mij na enkele jaren weer terug… Het jojoën begon. Eenmaal ik er helemaal voor ging, kon ik zeer goed afvallen, maar het bijkomen ging eveneens snel. Bij mij was het altijd een “alles of niets verhaal”. Te streng en eten skippen of de je m’en fous houding, nekten me keer voor keer en ik verloor de moed volledig. Ik haakte uiteindelijk af en na een 5tal jaren was ik meer dan het dubbel in totaal terug bijgekomen.

Na een miskraam in oktober 2013 waarbij ik te horen kreeg dat mijn gewicht niet bevorderend was voor een nieuwe zwangerschap, kwam ik op het spoor van Joke Ramakers. Er moest iets veranderen want de vreetbuien en het emotionele eten controleerden gans mijn leven. Bij Joke voelde ik me direct op mijn gemak. Ze kwam heel vlot, professioneel en bekwaam over! De start was gemaakt, de gewichtsafname volgde snel. Joke gaf elke keer persoonlijk gerichte tips/advies, receptjes, zocht mee naar oplossingen voor moeilijke momenten, leerde me anders omgaan met gedachten en gedragingen,… Ik kon nu vergelijken met mijn eerdere ervaring onder begeleiding van een andere diëtiste en wil zeker geen afbreuk doen aan anderen, maar Joke is een kanjer!!!

“Het mooiste wat je kunt worden is jezelf”

Aangezien de zwangerschap uitbleef  -ook al waren alle testen van en bij de gynaecoloog goed tot zeer goed- volgde ik een proteïnedieet (prodimed) onder begeleiding van Joke. Januari ronde ik af na een 3tal maanden en op 14/02/2015 hadden we een positieve HCG meting. We waren terug zwanger! Tijdens de zwangerschap volgde Joke aangepaste gewichtscurves zodat ze mij ook tijdens die periode goed kon opvolgen.

De eeuwige jojo en het gevaar bleven na de bevalling echter op de loer liggen… Ondanks de professionele en goede begeleiding lukte het me niet om stabiel te blijven. Twee zwangerschappen later -waarin ik tijdens die maanden wel in staat was om stabiel te blijven -m.u.v. de babykilo’s en daarbij horende gewichtstoename- kwam ik terug bij. Ik walgde van mezelf en voelde me hoe langer hoe meer gevangen in mijn te dikke, lelijke, lompe lichaam! Op het ganse traject volgde ik onder begeleiding van Joke tot tweemaal toe een proteïnedieet (tweede maal voor de zwangerschap van de jongste dochter). Op relatief korte tijd, verdwenen er heel veel kilo’s, maar ondanks de moeite kwamen ook die er weer bij. Joke stelde voor, dat ik, indien ik wou, in aanmerking kon komen voor een operatie; de befaamde gastric bypass. Niets doen was geen optie meer naar mijn gevoel. Na vele gesprekken met verschillende personen waaronder Joke, mijn man, dokter Ceulemans (de chirurg die de operatie uitgevoerd heeft, in de Obesitaskliniek te Mol) en mijn huisarts was de kogel door de kerk. Ik zou me laten opereren. Natuurlijk was er ook angst; angst voor het onbekende, voor de operatie, voor de periode nadien, voor… Het voortraject ging van start en ik had nog een drietal maanden de tijd om me voor te bereiden op de grote dag (14 juni 2018). Een tweetal weken voor de operatie volgde ik fase 1 van het proteïnedieet (prodimed) om zo de lever te doen krimpen zodat de chirurg voldoende plaats zou hebben in de buik om te werken. De operatie zelf verloopt via enkele sneetjes in de buik (kijkoperatie). De eerste 8 kilo was er al af na die twee weken.

“It’s not a short term diet, it’s a long term lifestyle change.”

Vandaag zijn we exact 6 maanden post operatief en ik voel me herboren! Ik had hier enkel van kunnen dromen. Ik heb nergens last van, voel me fit en energiek, kan alles eten,… Ik heb mijn leven terug gekregen. Ik ben meester van mijn geest én mijn lichaam. Ik weet ook wel dat ik altijd zal moeten blijven oppassen, maar de operatie heeft me een stevige duw in de rug gegeven en maakt het dat ik me anders gedraag. De relatie tot eten is veranderd. Ook hier blijf ik in begeleiding bij Joke zodat ze me kan blijven advies geven. Momenteel staat de teller op -40 kilo, ik moet hier wel bij vermelden dat het veel sneller gaat dan oorspronkelijk verwacht werd. De chirurg zei bij het eerste gesprek dat ik rond dit gewicht zou eindigen en dit zou moeten proberen te houden. Bij een vorig gesprek zei hij dat ik er nog ver zal onderduiken. We zien wel waar we uitkomen. Ik heb nog geen last van veloverschot, al vrees ik dat dit niet lang zal uitblijven, maar ook daar zijn indien  nodig oplossingen voor.  Ik geniet met volle teugen van mijn herwonnen energie, dat in combinatie met het opvoeden van twee prachtige dochters van 1 en 3 jaar is zeker geen overbodige luxe!!

Dus ben je het beu om ook zoals ik een slaaf te zijn geworden van jouw eigen lichaam, gedachten en slechte gewoontes?!?

ONDERNEEM ACTIE!

Elke dag is een nieuwe kans, een nieuw begin naar een ander leven.

Kort samengevat diëtiste Joke Ramakers staat voor:

  • Zéér professionele begeleiding

  • Persoonlijk gerichte aanpak

  • Positieve manier van werken

  • Stap voor stap

  • Doelbewust

  • Aangenaam persoon

  • Samen 1 team

  • Haalbare doelen/werkpunten

  • Motiverend

Klaar om te starten? Contacteer mij snel!

Klik hier en maak een afspraak