Project Description

Enkele soeprecepten

In mijn vorige blog had ik het over groenten. Hierbij kwam aan bod dat soep een makkelijk hulpmiddel is om aan de groenteportie te voldoen. Daarom kun je hieronder enkele recepten voor soep vinden ter inspiratie.

Paprikasoep

Benodigdheden (per 4 personen)
– 1 rode paprika
– 1 groene paprika
– 4 tomaten
– 2 uien
– 1 wortel
– 1,5L groentebouillon (= 1,5L water met 2 eetlepels groentenbouillonpasta)
– Gehakte peterselie

Bereidingswijze

– Was de paprika’s en snij in de lengte door.
– Verwijder de zaadjes en snij in schijfjes.
– Pel de ui, schraap de wortel en snij fijn. Spoel de tomaten en snij in stukken.
– Laat de wortel, ui, paprikareepjes en tomatenstukjes gaarkoken in de groentebouillon.
– Mix de soep en breng op smaak met peper en zout.
– Werk af met gehakte peterselie.

Wintersoep

Benodigdheden (voor 3 personen)

– 1 liter ontvette bouillon (1 liter water + 1 vetarm groenteblokje)
– 30 gram ui
– 70 gram knolselder
– 30 gram wortelen
– 70 gram prei
– 4 spruiten
– vetstof: olie
– kruiden: laurierblad, look

Bereidingswijze

– Maak de knolselder zuiver. Snijd van boven en onder een schijfje af. Snijd de rest in plakken van 1 cm en schil deze. Was ze en snijd vervolgens in blokjes.
– Snijd de wortelen en de prei in julienne.
– Maak de spruiten zuiver en snijd in stukjes.
– Snijd de ui fijn en stoof in de vetstof.
– Snijd de look fijn en laat meestoven.
– Voeg de knolselderblokjes, prei, wortelen en spruitjes toe.
– Voeg dan de vetarme groentebouillon en het laurierblad toe.
– Laat de soep gaarkoken.
– Verwijder het laurierblad.

Spruitjessoep

Benodigdheden (voor 2 personen)

–  500 ml kippenbouillon
– 150 gram spruitjes
– 100 gram courgette
– 1 ui
– 1 teentje look
– 1sneetje brood
– 30 gram bacon met minder vet
–  1 el olie
– Laurier, tijm, peterselie

Bereidingswijze

– Bak de spekblokjes krokant, en laat uitlekken op keukenpapier
– Maak de groenten zuiver, snij in stukjes, en hou enkele blaadjes spruitjes apart
– Stoof in de vetstof de ui en de look
– Voeg de andere groenten toe, laat even meestoven
– Overgiet met de bouillon
– Voeg het kruidentuiltje toe
– De aparte blaadjes van de spruitjes eventjes (30 seconden) blancheren in kokend water
– Snij het brood in dobbelsteentjes, laat bakken en uitlekken op keukenpapier
– Soep mixen, afkruiden met peper, zout
–  Doe de spekblokjes erbij, serveer, en werk het bord af met de gebakken broodkorstjes

Ben je geïnspireerd, wil je graag meer recepten ontvangen, wil je graag bij mij in begeleiding komen? Koersel is makkelijk bereikbaar vanuit Beringen, Beverlo, Heusden, Zolder en Leopoldsburgs. Iedereen is welkom, dus bij interesse neem gewoon contact op via de contactpagina.