Voedselallergieën & – intoleranties – vanaf juli 2019

Allergie of intolerantie

Bij een voedselallergie of voedselintolerantie zijn de klachten vaak erg gelijkaardig. Verder zijn er echter wel grote verschillen. Bij een allergie speelt het immuunsysteem een belangrijke rol: het lichaam reageert vaak al op de kleinste hoeveelheid van een onschadelijk voedingsbestanddeel. Bij een intolerantie is het immuunsysteem niet betrokken: het lichaam reageert pas als er een bepaalde hoeveelheid wordt gegeten.

Voor een allergie is het belangrijk om het voedingsmiddel te vermijden en kan het nodig zijn om extra maatregelen te nemen. Dit in tegenstelling tot een intolerantie, waar het vaak nog mogelijk is om een kleine hoeveelheid te eten en er dus minder risico’s zijn.

Allergie

Praktisch

Indien het nog onduidelijk is of u een voedselallergie- of intolerantie heeft, help ik u naar een correcte diagnose. Eenmaal de diagnose gesteld is, geef ik advies over hoe u dit in het dagelijkse leven kan aanpakken. We bekijken niet alleen de voeding thuis, maar ook uitzonderingssituaties (zoals feestjes) komen aan bod.

Klaar om te starten? Contacteer mij snel!

Klik hier en maak een afspraak