adam jaime 119568 unsplash e1541443969966

Gastric Bypass

Jarenlange ervaring in obesitaskliniek te Mol

Zie je door het bos de bomen niet meer? heb je al zeer veel dieetpogingen ondernomen maar slaag je er niet in om dit resultaat te behouden ondanks een grote inspanning? Denk je ernstig na over een operatie om te vermageren? Dan kunnen we je hierin advies geven.


Overweeg je om een operatie te laten uitvoeren om te vermageren, dan kunnen we je hierin bijstaan aangezien niet iedereen hiervoor in aanmerking komt. Er zijn namelijk enkele wettelijke regels waaraan moet voldaan zijn om recht te hebben op een terugbetaling. Samen bekijken we of je hieraan voldoet. Ook kunnen we je advies geven over de verschillende soorten ingrepen met hun voor- en nadelen, met name een gastric bypass ofwel een gastric sleeve.

kyle head 465761 unsplash e1541443221462
charles deluvio 538051 unsplash e1541444649497

Advies over het hele traject

We kunnen je advies geven tijdens het traject dat voorafgaat aan de ingreep. Maar uiteraard ook na de operatie. Tijdens de begeleiding streven we samen met je naar een voedingspatroon waarin de kans op tekorten in het bloed wordt geminimaliseerd en er een zo optimaal mogelijk gewichtsverlies wordt bereikt. Verder staan we je bij met advies om de spiermassa zo goed mogelijk te behouden. Indien er klachten zijn, dan zoeken we samen met je naar een oplossing. Een goede communicatie met je chirurg is hierbij belangrijk want samen staan we sterk.


Een vermageringsoperatie is geen wondermiddel. Ook na de ingreep merken we al eens op dat mensen toch terug in gewicht toenemen. Twijfel niet om contact op te nemen met ons en/of je obesitascentrum.

Klaar om te starten? Contacteer ons snel!