katie smith 104748 unsplash e1541435296628

Overgewicht & Obesitas


Gezonde voeding

Omdat een slanke lijn door velen gegeerd is, zijn er ontelbare vermageringsdiëten beschikbaar. Maar jammer genoeg bestaat er geen wonderdieet, al beweren vele commerciële formules dat wel. Snel vermageren wil meestal ook zeggen dat het verloren gewicht er snel terug bijkomt, dit is het gekende jojo-effect.


Een gezonde voeding is geen dieet, maar een levenswijze. De bedoeling is stap voor stap een gezonde levensstijl te creëren, waardoor het gewichtsverlies behouden blijft. Voedingsgewoonten die levenslang volgehouden kunnen worden, staan centraal in de begeleiding. Zo bekom je naast gewichtsverlies op lange termijn ook gezondheidswinst.


Maar wat is gezond eten nu precies? De laatste jaren verschijnen er veel tegenstrijdige berichten over wat gezond is in tijdschriften, kranten, … we weten niet meer wat we moeten geloven. Op deze vragen trachten we je tijdens de begeleiding een duidelijk antwoord te geven.


Ons doel als diëtiste is je helpen een evenwichtig eetpatroon aan te leren en een verantwoord gewichtsverlies te bereiken.


Sommige mensen hebben baat om een proteïnedieet toe te passen. Dit gebeurt enkel in samenspraak met chirurg en diëtiste. In de praktijk wordt gewerkt met producten van Ligna Pharma.

dan gold 298710 unsplash e1541437658987
amoon ra 794095 unsplash e1541438607328

Kindvriendelijke aanpak

Steeds meer en meer kinderen lijden aan overgewicht. Hoe ouder het kind wordt, hoe groter de kans dat overgewicht op volwassen leeftijd blijft bestaan. Daarom is het belangrijk om je kind al van jongs af aan gezonde voedingskeuzes aan te leren. Als je kind gezonde voedingsgewoontes aanleert op jonge leeftijd, is het makkelijker voor hen om deze gewoontes aan te houden.


Strenge diëten raden we bij niemand aan, dus ook bij kinderen worden deze sterk afgeraden. Het is echter wel belangrijk dat we kinderen een gezonde voeding aanleren. Het aanleren van deze kennis wordt op een leuke en creatieve manier aangebracht aan de hand van een spel. Afhankelijk van de leeftijd worden er verschillende consultaties voorzien met en zonder ouder. Ook voor de ouders zijn er consultaties om gezonde voeding aan te leren. Het is namelijk belangrijk om je kind het juiste voorbeeld te geven. Naast voeding zal er ook een nadruk worden gelegd op beweging. Omdat kinderen nog moeten groeien is het doel om op gewicht te blijven. Enkel als je kind de groeifase voorbij is of als de obesitas gepaard gaat met ernstige klachten zal er gericht worden op gewichtsverlies.

Klaar om te starten? Contacteer ons snel!