Succesverhalen

Lees hieronder de verhalen van mensen net zoals jij

Het verhaal van Stefanie

Mijn strijd tegen de kilo’s begon enkele jaren na de scheiding van mijn ouders (1996). Voordien was ik een kind met een normale tot zelfs fijne lichaamsbouw. Het emotionele eten en eten van ongezonde dingen werden een deel van mijn leven. Ik creëerde de gewoonte om -elke keer we bij onze vader waren- mij volledig te laten gaan. Mijn “chipsverslaving” werd jammer genoeg geboren. De zak moest steeds leeg, ongeacht hoe groot deze was… Ontbijten was voor mij ook niet weggelegd waardoor ik ’s avonds vaak nog op zoek was naar allerlei rotzooi. Aangezien mijn gewicht enkel maar toenam naarmate de jaren verstreken, stelde de huisarts voor om een operatie te overwegen. Ik was toen 16 jaar oud en absoluut niet te vinden voor een operatie, maar erkende het probleem eveneens, dus werd het tijd om professionele hulp te zoeken. Zo kwam ik terecht bij een diëtiste. Mijn afvalrace kon starten, ik was gemotiveerd en laaiend enthousiast. Ik slaagde erin om op 6 maanden tijd 25 kilo af te vallen door op mijn voeding te letten en elke dag ongeveer een uur te fitnessen (crosstrainer). Helaas vonden de kilo’s mij na enkele jaren weer terug… Het jojoën begon.


Eenmaal ik er helemaal voor ging, kon ik zeer goed afvallen, maar het bijkomen ging eveneens snel. Bij mij was het altijd een “alles of niets verhaal”. Te streng en eten skippen of de je m’en fous houding, nekten me keer voor keer en ik verloor de moed volledig. Ik haakte uiteindelijk af en na een 5tal jaren was ik meer dan het dubbel in totaal terug bijgekomen.


Ben je benieuwd naar het volledige verhaal van Stefanie? Lees het hier!

Het verhaal van Ben​​

Bijna 10 jaar geleden kampte ik met zwaar overgewicht en een zeer ongezonde levensstijl. Ik wist dat het zo niet verder kon en heb toen de (moedige) stap gezet om er eindelijk iets aan te doen.


Maar ik wist ook al snel dat ik dit niet in mijn eentje kon en na het nodige Googelen ben ik dan bij Joke terecht gekomen.


Met Joke was er onmiddellijk een goede klik en ze begeleide me op alle mogelijke manieren om de nodige kilo’s er af te krijgen, wat me ook relatief snel lukte. Een jaar later stond de teller op +/- 40 kg minder!


Maar zoals de meeste mensen met overwicht wel weten begint dan pas het echte gevecht, namelijk om op je gewicht te blijven. En daar maakt(e) Joke pas echt het verschil. Zij doet dit op een rustige manier zonder continu met een vingertje te wijzen en dit steeds in een positief klimaat. Ze toont ook begrip voor moeilijkere periodes (want geloof me, die zijn er…) en blijft je steeds op een professionele manier steunen. Daarom wil ik Joke bedanken voor de afgelopen 10 jaar (en voor de volgende 10 jaar)!

Het verhaal van Heleen​​

10 maanden geleden ben ik gestart met de intentie om gezonder, evenwichtiger te gaan leven. Een normaal eetpatroon te ontwikkelen, die ook met mijn leven kan vereenzelvigd worden, zonder dat ik teveel sociale verplichtingen moet laten varen. Joke zorgt ervoor dat ik rustig blijf afvallen, op mijn eigen tempo, zonder mezelf voorbij te lopen. Ze bekijkt stap voor stap welke aanpassingen kunnen gebeuren en waar ik me goed bij voel. Ook de momenten dat het minder vlot gaat, kunnen besproken worden en zo komen we samen tot een haalbare oplossing om weer op pad te gaan.


De afspraken bij Joke zijn voor mij een moment om alles op een rij te zetten en samen tot het einddoel te geraken! Je voelt dat dit kan in vertrouwen, en vooral zonder dat je met een slecht gevoel naar huis gaat.

Het verhaal van een anonieme klant​​

Als kind heb ik steeds problemen gehad met mijn gewicht. Zo’n 8 jaar geleden kwam ik in een depressie terecht. Mijn eetpatroon werd zodanig verstoord dat elk gevoel dat ik nog had, weggegeten werd. Overdag propte ik me vol, ’s avonds volgde braken en eten elkaar soms op, ook ’s nachts stond ik op om te eten. Na veel psychologische en voedingsbegeleiding heb ik samen met mijn team beslist om over te schakelen op een vermageringsoperatie. Toen ik besloot te verhuizen naar Limburg, kwam ik terecht bij Joke omdat ik besefte dat begeleiding belangrijk blijft.


Ze start elke sessie vanuit het hier en nu. Ze probeert samen met mij haalbare doelstellingen te formuleren zodat ik op het rechte pad blijf wanneer ik het gevoel heb de controle te verliezen. Het hoofddoel voor mij is om gezonder in het leven te staan. Als mijn eetgestoorde gedachten weer naar voren kruipen, probeert Joke deze boodschap te verduidelijken. Als het moeilijker gaat, geeft ze ook de optie om de afspraken sneller te laten opvolgen.


Sinds vorig jaar heb ik dus een gastric bypass, waarbij Joke me ondersteunt en advies geeft welke voedingsmiddelen nu belangrijker worden. Ze stimuleert ook beweging en mijn zoektocht hierin tot ik een leuke sport vond die ik nu 2 wekelijks doe. Elke 6 maanden word ik in het ziekenhuis opgevolgd voor mijn gastric bypass, waarbij Joke een verslag meestuurt van de afgelopen periode.​

Het verhaal van Evelien

Verstoorde relatie met eten – Na een jarenlange foute relatie met eten en negatieve ervaringen met andere diëtisten, was de begeleiding bij Loes een verademing én een nieuwe start waar ik niet meer op had gehoopt. Geen lijstjes, verboden eten of onmogelijke weekschema’s, maar focussen waar het echt om draait: lief zijn voor mezelf en mijn lichaam. Loes geeft een enorm warme en betrokken ondersteuning en staat altijd klaar voor extra vragen. Sinds de begeleiding is eten geen dagelijkse strijd meer. Ik durf te vertrouwen op mijn hongergevoel, er is meer ruimte in mijn hoofd en ik kan terug oprecht genieten van etentjes bij familie of vrienden. Bedankt om mee met mij op pad te gaan en de weg te wijzen!Klaar om te starten? Contacteer ons snel!