Werkwijze

Kennismakingsgesprek (1 uur)

We beginnen altijd met een kennismakingsgesprek waarin we eerst nagaan wat je verwachtingen zijn. Een concreet doel en de juiste motivatie is belangrijk om goed van start te gaan. Tijdens dit gesprek brengen we de huidige eet- en leefgewoonten in kaart. Om een goed voedingsadvies te kunnen geven, nemen we de tijd om naar je verhaal te luisteren, daarom duurt het eerste consult 60 minuten. Aan het einde van het gesprek heb je één of meerdere concrete acties op zak om alvast te beginnen.

rawpixel 1057255 unsplash e1541157750877
child en food scaled

Verdiepingsgesprekken (30 min)

Tijdens de daaropvolgende consultaties zoeken we naar de beste manier om een gezondere levensstijl in je dagelijks leven in te passen. Hierbij gaan we stap voor stap te werk en proberen we je persoonlijke doelstellingen te bereiken. De opzet is geslaagd wanneer dit niet als een dieet aanvoelt maar als een nieuwe gezonde aanpassing van de voedingsgewoonte. De beste vooruitgang wordt geboekt wanneer je regelmatig op consultatie komt. Deze consultaties duren 30 minuten.

Opvolg consultatie (20-30 min)

Tijdens deze gesprekken besteden we aandacht aan moeilijke momenten en situaties. Afhankelijk van je noden kom je 20 of 30 minuten op consultatie.


Verder krijg je tips rond beweging, ontspanning, uit eten gaan, vakanties, feestjes en recepten. Daarnaast blijven we aandacht besteden aan je gemoedstoestand.


Je goed voelen in je vel is namelijk een heel belangrijke factor om niet in oude voedingsgewoontes te vallen.

bruno nascimento 149663 unsplash e1541157893127

Opvolgconsulten via een motivatiekaart​​

​De kans op slagen wordt groter wanneer er gekozen wordt voor een goede opvolging. Daarom kun je kiezen om een motivatiekaart aan te kopen. In dat geval kies je ervoor om op voorhand reeds een aantal consultaties aan te kopen. Op die manier ga je een duidelijk engagement aan waarmee je tegen jezelf zegt: “JA, ik ga ervoor!” Je loopt niet het risico dat je goede voornemens verwateren als je het even moeilijker krijgt.