Project Description

Februari, de maand van Tournée Minérale

Momenteel is Tournée Minerale reeds enkele dagen van start. Sommigen onder jullie nemen misschien deel, anderen weer niet. Wat houdt dit nu juist in? Hoe is Tournée Minerale in stand gekomen?

In 2017 sloegen De DrugLijn en Stichting tegen kanker de handen in elkaar. Het doel is 1 maand alcoholvrij door het leven gaan, na te denken over je eigen alcoholgebruik en op die manier reeds bijdragen aan je gezondheid. Er zijn immers meerdere voordelen aan verbonden. Alcohol heeft een nadelige invloed op je energieniveau, je nachtrust, je budget, je gewicht, je huid en levert al eens een kater op!

Het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid heeft zich gebogen over het alcoholgebruik van de Belgen. Uit de resultaten van een onderzoek in 2013 werd er vastgesteld dat 17% van de Belgen meer dan 10 glazen per week consumeren. (Dit is de Vlaamse richtlijn) Bij 10% van de bevolking was het alcoholgebruik problematisch te noemen.

Een maand zonder alcohol is dus gezonder op voorwaarde dat er gebruik wordt gemaakt van goede alternatieven.
– Let er bij mocktails op dat ze geen overvloed aan suikers bevatten.
– Hou maat met alcoholvrij bier of alcoholvrije wijn, deze leveren nog steeds calorieën.
– Zorg voor wat extra pit en pimp je water. Voeg een smaakje toe zoals verse munt, citroenschijfjes, appelschijfjes, een kaneelstokje …
– Vervang het digustief eens door thee of koffie: verse muntthee, espresso of cafeïnvrije koffie.
– Wees matig met fruitsap en smoothies. Deze blijven suikers bevatten, namelijk afkomstig van de vrucht zelf. Wees voorzichtig en drink dit niet gans de dag door.
– Een groentesmoothie kan wel een goed alternatief zijn.
– Let op met frisdranken. Ook light frisdranken beperk je best tot 0.5L per dag. 

Ben je op zoek naar inspiratie? Stuur me een mailtje met als onderwerp “receptenbundel smoothies”, dan stuur ik u enkele recepten toe of neem gerust een kijkje op https://www.tourneeminerale.be/nl/tips-en-recepten.

Wil je graag meer weten over dit thema of wil je graag bij mij in begeleiding komen?  Koersel is makkelijk bereikbaar vanuit Beringen, Beverlo, Heusden, Zolder en Leopoldsburg. Iedereen is welkom, dus bij interesse neem gewoon contact op via de contactpagina.